Antti-Juhani Manninen

RHINOCEROS 3 björn g lindahl

Rhinoceros 3 (Photo: Björn G. Lindahl)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Empty Art Space (Photo: Antti Turkko)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
58 HOUR AFTER PARTY 2 stefan kramer

58 Hour After Party (Photo: Stefan Kramer)

Rhinoceros 3 (Photo: Björn G. Lindahl)Empty Art Space (Photo: Antti Turkko)OLYMPUS DIGITAL CAMERA58 Hour After Party (Photo: Stefan Kramer)

Antti-Juhani Mannisen New Performance Turku Festivalilla esitettävä uusi teos koostuu kahdesta erillisestä peräkkäisinä päivinä esitettävästä osasta. Kokonaisuus jatkaa Mannisen pidempiaikaista työskentelyä muodoltaan kevyen tapahtumamaisten esitysten kanssa. Perjantai-iltana esitettävä ensimmäinen osa on toistoa, tekstiä ja ihmisääntä. Elementit piirtävät näyttämölle hyvin yksinkertaisen kuvion, tai sarjan kuvia. Esityksen toinen osa lauantai-iltana lähestyy aihetta täysin eri suunnasta ja etsii kiihkeästi yhdessä biletettävää taidetta.

Antti-Juhani Manninen (s. 1977) on taiteilija, joka toimii enimmäkseen esityksen, äänen ja sosiaalisten olosuhteiden alueilla. Mannisen työt ovat käsitelleet esiintymistä ja esitystä itseään, läsnäoloa, rentoutta ja taiteilijan vapautta. Työskentelyssään hän on palannut toistuvasti esityksen tai taidetapahtuman sisälleen luomien sosiaalisten ja fyysisten olosuhteiden kysymyksiin. Mannisen teoksia on nähty muun muassa turkulaisessa TEHDAS Teatterissa, Helsingin Juhlaviikoilla, Kiasman /teatteri.nyt -festivaalilla ja Ruisrockissa.

Manninen perusti liikkuvan taidetapahtuma / työtila Breathingin Turussa 2012. Siitä laskien hän on järjestänyt tapahtuman yhteensä kuusi kertaa eri muodoissa ja tiloissa. Manninen toimii taiteilijavetoista galleria Titanikia pyörittävän Arte ry.:n hallituksessa, samoin kuin turkulaisen TEHDAS Teatteri ry.:n hallituksessa ja taiteellisessa työryhmässä. Manninen on palkitun ja absurdin työryhmän Kuuman ankanpoikasen perustajajäseniä.

Festival Club: LIMP I, pe 2.10.2015 klo 21:00-01:00, TEHDAS Teatteri, liput 5/3 €

Festival Club: LIMP II, la 3.10.2015 klo 21:00-01:00, TEHDAS Teatteri, liput 5/3 €

Vastaa