Oblivia[portfolio_slideshow id=66]

”It’s over! Postmodernismi on ohi. Mainstreamin roikkuessa epätoivoisesti kiinni postmodernismin ilmentymissä, taiteilijat ovat jo menossa kohti uutta, kohti uusia ”ismejä”. Uusimmassa pitkän aikavälin projektissamme laitamme postmodernismin kuvitteelliseen museoon ja otamme käsittelyyn tämän päivän, menneisyyden ja tulevaisuuden. Me olemme iloisia siitä että voimme edetä kohti uusia horisontteja ja kysyä: keitä olemme? miten päädyimme tänne? ja vaikuttiko postmodernismi loppujen lopuksi oikeasti meihin?”

Museum of Postmodern Art –teoksessaan Oblivia on heittänyt itselleen megalomaanisen haasteen: tehdä jotain uutta. Elegantisti ja vain näennäisesti eksyksissä he vaeltavat tutussa maailmassamme kuin pimeässä teatterissa. Heitä ei pelota pudota salaluukuista tai katsoa kulttuurihistorian tapahtumien taakse. He tekevät ruumiinavauksen emotionaalisille ja älyllisille käsitteille ja kaivautuvat syvälle kielemme juuristoon. Se mikä lopulta pannaan näyttämöllä marssimaan yleisöä päin on sekä absurdia, hirviömäistä että, kyllä, täysin uutta. Huumori saa uuden nimen, esitys uuden kielen, tulevaisuus uudet kasvot: Oblivia, painokkaan filosofinen, huippuälykäs ja vakavasti otettavan hauska.

Museum of Postmodern Art-esitystä ovat olleet osa-tuottamassa Pact Zollverein ja Espoon kaupunginteatteri. Teoksen ensi-ilta oli Saksan Essenissä sijaitsevassa Pact Zollvereinissa ja Suomen ensi-ilta oli Espoon kaupunginteatterissa marraskuussa 2012. Esitys on ensimmäinen osa viisiosaista ja viisivuotista Museum of Post Modern Art (MOPMA) -teossarjaa.

Monitaiteellinen ja –kansainvälinen esitystaideryhmä Oblivia on perustettu Helsingissä vuonna 2000. Oblivian jäsenet ovat Suomesta ja Iso-Britanniasta. Ryhmän teoksissa muoto ja sisältö ovat yhtä. Tyyliä leimaavat konseptuaalisuus, minimalismi ja komiikka. Obliviassa monitaiteellisuus näkyy tekijöiden eri taustojen esiin tuomisessa kollektiivisesti toteutetuissa luomuksissa. Oblivia kiertää kansainvälisesti.

Esiintyjät: Timo Fredriksson, Anna Krzystek (Iso-Britannia), Annika Tudeer
Äänisuunnittelu: Juuso Voltti
Valosuunnittelu: Meri Ekola
Tuottaja: Marina Andersson-Rahikka
Valokuvaus: Eija Mäkivuoti
Tuotanto: Oblivia
Esityskieli: englanti

www.oblivia.fi