ELIN MÁR ØYEN VISTER & MIRKO NIKOLIC

posted in: Artists 2018 | 0

Elin Már Øyen Vister & mirko nikolić työskentelevät ihmisen ja maailman välisen näkymättömän suhteen sanallistamisen ja esittämisen parissa. Heidän työskentelytapansa perustuvat paikkasidonnaiseen ja paikallisiin käytäntöihin: meren, taivaan, lintujen, kivien, kasvien sekä ihmisten kirjoitettujen ja suullisten historioiden kuuntelemiseen.

mirko on kuvataiteilija ja tutkija joka kasvoi (jälki)sosialistisessa Jugoslaviassa, ja on viime vuosien ajan työskennellyt vaihtelevasti Suomessa, Englannissa, Serbiassa ja Ruotsissa.

Elin Már (Røst, Nordland, Norge /Sápmi) on taiteilija, säveltäjä ja maan rakastaja. Työpari tapasi Skomværin saarella, Nordlandissa (Sápmi), Elin Márin perustaman ja toteuttaman Røst AiR queer ecology -ohjelman yhteydessä. Vuonna 2017 he toteuttivat yhdessä Alex Wilson ja Larval Rock Starsin kanssa kuuntelu/aistitapaamisen ”a pluriverse in transit”, joka esitettiin New Materialism -konferenssissa Pariisissa, ja Homo Novus -festivaalilla Riikassa. He ovat osana ”Vad är en by/sijdda/kylä/bygd/selo/village?” -verkostoa, ja isomman työryhmän mukana toteuttamassa monilajista projektia Suomen Kainuussa.