Mark Harvey: House Call (2016), c Jussi Virkkumaa

FESTIVAALI-INFO


Takaisin ylös


LIPPUTIEDOT

Kaikkiin festivaalin esityksiin on vapaa pääsy (lukuun ottamatta New Performance Chile Night -klubia perjantaina (5€) ja Pilvi Porkolan performanssia sekä festivaaliklubia lauantaina (yhteishinta 5€).

Olethan yksittäisten performanssien osalta ajoissa paikalla ohjelmassa ilmoitettuun aikaan. Pitkäkestoisista performansseista on ilmoitettu sekä aloitus- että päättymisaika, ja niihin voi osallistua haluamansa ajan.

Ei lippuvarauksia.

Kira O’Reillyn teoksen kuljetukseen Ruissaloon on pakollinen paikkavaraus, varauksen pääsee tekemään täältä:
Paikalle pääsee myös omalla kyydillä, ohjeet teoskuvauksen ohessa.

OHJELMAKARTTA

Lataa festivaalin ohjelmakartta itsellesi tästä!

combine_images

Painettuja ohjelmia on myös jaossa ympäri kaupunkia.
Ohjelma löytyy myös nettisivuiltamme, ohjelma-osiosta.

ESITYSPAIKAT

Katso festivaalin esityspaikat tästä! Klikkaa kartta isommaksi:


festival-map

New Performance Turku Festival on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain eri puolilla Turkua.

Performanssi- ja esitystaiteen kiinnostavimpia ilmiöitä esittelevän festivaalin teemoja ovat tänä vuonna paikkasidonnaisuus ja mikroyhteisöt kaupungissa. Lokakuun alussa joukko kansainvälisiä huipputaiteilijoita ympäri maailmaa haltuunottaa julkisen kaupunkitilan lisäksi erilaisia kuvataiteen ja esittävän taiteen tiloja. Festivaalin kohdemaana vuonna 2016 on Chile, josta saapuu yhteensä neljä taiteilijaa.

Esitystoiminnan lisäksi New Performance Turku Festivalia järjestävä yhdistys toimii aktiivisena performanssi- ja esitystaiteen keskustelun ja aseman edistäjänä Suomessa ja kansainvälisesti, esimerkiksi kehittämällä kestäviä tuotanto- ja vientirakenteita ja työskentelytapoja. Viime vuosina New Performance Turku on vieraillut esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Saksassa ja Australiassa.NEW PERFORMANCE NIGHTS

Photo: Jussi Virkkumaa (2016)


New Performance Nights on New Performance Turku Festivalin ja TEHDAS Teatterin yhteistyössä toteuttama performanssi- ja esitystaideklubien sarja. Klubien aihepiiriä leimaa yhteiskunnallinen lähestymistapa, ja taiteellinen ja tieteellinen ajattelu avaavat erilaisia ikkunoita ajankohtaiseen teemaan. Klubeilla esiintyy kaksi performanssi- tai esitystaiteilijaa sekä tutkija. Esitysten lisäksi ja illan päätteeksi yleisöä viihdyttää dj.

New Performance Nights syntyi tarpeesta tuoda Turun performanssiyleisöä yhteen muulloinkin kuin vain vuosittaisen festivaalin yhteydessä. Keväällä 2016 järjestetyt kaksi ensimmäistä klubia keräsivät täyden yleisön klubiesitysten ja luentojen äärelle. New Performance Nights -klubit jatkuvat myös syksyllä 2016!

New Performance Nights vol. 1: QUEER OR WHAT? / 12.3.2016
New Performance Nights vol. 2: BORDERLINE / 21.5.2016
New Performance Nights vol. 3: humANIMAL / 20.8.2016


YLEISÖTYÖ

Takaisin ylös

New Performance Turku Festival käynnisti vuoden 2014 festivaalin yhteydessä yleisötyöohjelman ”Yleisö on asiantuntija performanssitaiteessa”. Tavoitteena on avata käsitystä siitä, että performanssi- ja esitystaiteesta on mahdollista nauttia ilman, että tarvitsee olla kyseisen lajin asiantuntija.

Yleisötyöohjelma käsittää afterwork-keskusteluja festivaalin teosten yhteydessä, sekä erityisen kummikatsoja-konseptin, jonka tavoitteena on keskustella performanssi- ja esitystaiteen teoksista eri alojen asiantuntijoiden näkökulmasta.

Festivaali pyrkii kiinnittämään erityistä huomiota performanssi- ja esitystaiteesta käytävän keskustelun edistämiseen, ja kehittää jatkuvasti erilaisia keinoja avata keskustelun tapoja dialogisempaan suuntaan. Tavoitteena on avata performanssia taiteenlajina uusien yleisöjen ja yhteisöjen pariin.

Festivaalilla on toiminut myös useita kirjoittajaryhmiä, esimerkiksi Live Art and Performance Studies -maisteriohjelman opiskelijat vuonna 2015, festivivaalin oma kirjoittajaryhmä samana vuonna, Turun yliopiston taidehistorian oppiaineen järjestämä kirjoituskurssi vuonna 2014 sekä NOTAMOLESKINE-ryhmä vuonna 2013.PROJEKTIT

Takaisin ylös

Vuonna 2015 toteutettiin yksivuotinen Floating Platforms – Encounters Between Performance Art and Science -projekti yhteistyössä Turun yliopiston ja Åbo Akademin Aboagora-symposiumin kanssa. Hankkeeseen pääsee tutustumaan täällä. Hankkeen e-julkaisu julkaistaan 16. kesäkuuta 2016, Aboagora-symposiumin yhteydessä.IHMISET

Takaisin ylös

Festivaalin ja toiminnan takana on yhdistyksen lisäksi joukko performanssi- ja esitystaiteeseen intohimoisesti suhtautuvia ihmisiä. Ydintyöryhmä täydentyy vuosittain vaihtuvilla projektityöntekijöillä ja tuotantoharjoittelijoilla. Festivaalin työntekijöiden yhteystiedot löytyvät oikealla olevasta sivupalkista.YHTEISTYÖKUMPPANIT

Takaisin ylös

Festivaalin pääyhteistyökumppanina toimii TEHDAS Teatteri. Muita yhteistyökumppaneita ovat nykytaidetila Kutomo, Titanik-galleria, Turun yliopisto (Aboagora-symposium ja kaupunkimaantiede), Turun Klassillinen lukio, Turun AMK:n Taideakatemia, Turun kaupunki ja kiinteistöliikelaitos, Pro Manillasäätiö, Turun museokeskus, VAFT – Video Art Festival Turku, Tuloskiinteistöt, Siirtonurmikkotuotanto Virtanen Oy, MAD HOUSE -tuotantotalo, ja Theaterdiscounter.


 

TUKIJAT

Takaisin ylös

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-09-28-kello-11-28-31