Harriet Rabe: For the Birds (2016), c Jussi Virkkumaa
Harriet Rabe: For the Birds (2016), c Jussi Virkkumaa

 

New Performance Turku Festival on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka järjestetään vuosittain eri puolilla Turkua – viimeisin tapahtuma vuonna 2017 järjestettiin 6.-8. lokakuuta.

Performanssi- ja esitystaiteen kiinnostavimpia ilmiöitä esittelevän festivaalin teemoja ovat tänä vuonna poliittisuus ja kaupunkitilan taiteellinen haltuunotto. Kolmipäiväinen festivaali sisältää paikkasidonnaisia performansseja, klubeja, teoksia, seminaareja ja performanssivideoita. Festivaalin yhteydessä järjestetään lisäksi Tanssin talon ja Tanssin aluekeskusten kanssa tanssin ammattilaisille suunnattu Kiertoliike-tapahtuma, jonka ohjelma löytyy täältä.

Esitystoiminnan lisäksi New Performance Turku Festivalia järjestävä yhdistys toimii aktiivisena performanssi- ja esitystaiteen keskustelun ja aseman edistäjänä Suomessa ja kansainvälisesti, esimerkiksi kehittämällä kestäviä tuotanto- ja vientirakenteita ja työskentelytapoja. Viime vuosina New Performance Turku on vieraillut esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Saksassa ja Australiassa.

TUKIJAT:

nordiskkulturfond_black_rgb

Näyttökuva 2017-08-17 kello 16.10.34Dawson-College-blue

tehdas_teatteri_logo_pun_verkkoon