Jon Irigoyen (SP/FI)

posted in: Artists2020 | 0

Jon Irigoyen: Mobile Carnival
Performanssi ja kulkue | No registration
Lauantai 5.9.2020 klo 21:00

Alku- ja loppukohta Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku
Kesto n. 2h, sisältää 5 kilometrin kävelyn Aurajoen rantoja pitkin.
Performanssi tapahtuu ulkona säästä huolimatta, pukeuduthan säänmukaisesti.


Karnevaali käsitetään usein sosiaalisen transformaation välineeksi, strategiaksi joka käytetään joissain kulttuureissa voimaannuttamisen ja yhteisöjen kokoontumisen ja yhteishengen luomiseksi.

New Performance Turku Festivalille taiteilija ja tutkija Jon Irigoyen luo audiovisuaalisen, pyörillä kulkevan artefaktin, joka valaisee syyskuisen Turun pimentyviä katuja, manifestoiden yhteyttä. Ulkona toteutettava liikkuva karnevaali muistuttaa meitä kokoontumisen, väliaikaisenkin, voimasta, vastavoimana eristäytymiselle ja elämän atomisoitumiselle. Mobile Carnival on paraati, joka demonstroi miten tarvitsemme toinen toisiamme – epävarmoina aikoina vielä enemmän kuin koskaan.

Tuomalla kaupunkimaiseman ja kaupungin vastaantulijat liikkuvaan valon ja värin juhlaan, Mobile Carnival kutsuu meidät kokoontumaan elämän perusasioiden äärelle.

Jon Irigoyen (s. 1978, Bilbao) on taiteilija ja tutkija. Hän tekee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoa aiheesta “Social Choreography: moving towards new ecologies of change” Aalto-yliopistossa Kevin Tavinin ja sekä taiteilija Michael Klienin (Duke University) ohjauksessa.

Hän on taiteilijajärjestö MUU ry:n sekä Pixelache-festivaalin jäsen. Irigoyen toimii myös Esitystaiteen Seuran hallituksessa. Hän on osallistunut festivaaleille, konferensseihin näyttelyihin sekä toteuttanut työpajoja maailmanlaajusesti. Vuonna 2015 Irigoyen oli ehdolla ja finalistina VISIBLE AWARDS -palkinnon saajaksi MANIFESTA10-biennaalissa teoksellaan Nasreddin in Mobile Discotheque (yhteistyössä Olga Jitlina).