Leena Kela – Sanna Leinonen &co – Thomas Lilley / Nautelankoski, Lieto

posted in: Uncategorized | 0

Esityskokonaisuus Liedon Nautelankoskella
Torstaina 3.9.2020 klo 18-22
Esityskokonaisuuteen ilmoittaudutaan samalla kertaa täällä

Ilmoittautuminen vaaditaan myös omalla kyydillä tulijoille. Omalla autolla saapuvat – esitysohjelma alkaa klo 18.
Bussikuljetus illan ohjelmaan lähtee Turusta klo 17:20, paluu Turkuun n. klo 23

OHJELMA
Sanna Leinonen & co: Make it in time (esitys)
Leena Kela: I, a Bat (performanssi-installaatio)
Thomas Lilley: Bat Walk (performanssiluento)

Sanna Leinonen & co: Make it in time
Sanna Leinonen, Satu Hakamäki, Heidi Miikki & Marko Hietala

Työryhmä tekee passiivista vastarintaa ihmisen ainaista toimijuuden tarvetta vastaan, sekä lempeästi kyseenalaistaa ihmisen kykyä käsittää universumin kestoista aikaa ja siten kykyä ymmärtää luonnon kompleksisuutta.

Työryhmä kutsuu mukaan todistamaan hiljaista yksilöiden kansanliikettä, joka pyrkii palauttamaan ihmisen ympäristöä aistivaksi ja kuulevaksi luontokappaleeksi. Kaiken keskiössä on mahdollistaa kaksijalkaisen ikiliikkujaihmisen pysähdys.

Teos alkaa Nautelankosken museon edustalta ja kulkee opastettuna luontopolun ympäri. Teos ei ole esteetön ja sisältää n. 1,5km kävelyn luontopolulla. Teoksen kokemiseen toivotaan mahdollisuutta hyödyntää omaa älypuhelinta ja kuulokkeita, mutta esityksen yhteydessä on myös tarjolla laitteita. Tarkempi ohjeistus esityspaikan varanneille toimitetaan osallistujille ennen retkeä.

Leena Kela: I, a Bat

Minä, lepakko -installaatioteos kutsuu yleisöä Nautelankosken myllyyn lähelle lepakkoa, kohti samaistumista ja empatian heräämistä. Vanhassa myllyssä asustaa runsaslukuinen vesisiippayhdyskunta. Mylly näyttäytyy lepakoille varmasti erilaisena kuin meille ihmisille. Entäpä jos koettaisimme havainnoida tilaa lepakon tavoin? Olisiko meidän mahdollista ymmärtää lepakon kokemusta ja kokea samaistumista?

Performanssitaiteilija ja Taideyliopiston tohtorikoulutettava Leena Kela on parin viime vuoden aikana työskennellyt yhdessä lepakkotutkijoiden kanssa lepakoita ja empatiaa käsittelevän teossarjansa parissa. Nautelankosken myllyyn sijoittuvan teoksen asiantuntijana on toiminut lepakkotutkija ja Luomuksen intendentti Thomas Lilley.

Yleisöä osallistava kuuntelemiseen ja kaikuluotaamiseen pohjaava Minä, lepakko -teos on esillä Nautelankosken myllyssä torstaina 3.9. osana illan esitys- ja luentokokonaisuutta. Teoksen kielet ovat suomi ja englanti. Teoksessa on lainattavissa kuulokkeita, mutta se on mahdollista kuunnella myös omalla puhelimella ja kuulokkeilla.

Installaatioteos Leena Kela, äänisuunnittelu Marko Hietala, kaikuluotauslaite Roope Pellinen ja Matti Husu, lepakoiden äänet Harry Lehto. Lepakkoasiantuntija Thomas Lilley.

Thomas Lilley – Bat walk

Lepakkokävelyn aikana osallistujat pääsevät tutustumaan vesisiippoihin (Daubenton’s bats) sekä muihin lepakkoyhdyskuntiin jotka asuvat Nautelankosken vanhassa myllyssä ja hyödyntävät Aurajoen jokivarren elinympäristöjä.