LIISA JAAKONAHO & KRISTINA JUNTTILA

posted in: Artists 2018 | 0

Liisa Jaakonaho ja Kristina Junttila aloittivat vammaisuuden teemaa käsittelevän yhteistyönsä Venetsian tutkimuspaviljongissa vuonna 2017 performatiivisella työpajalla nimeltä ‘Becoming Disabled’.

Liisa Jaakonaho on taiteellinen tutkija ja monialainen toimija taidepedagogiikan, osallistavan taiteen, tanssi- ja liiketerapian ja kirjoittamisen parissa. Hän keskittyy parhaillaan väitöstutkimukseensa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Liisa kehittää performatiivista ja post-kvalitatiivista tutkimusta, jossa hän käsittelee vammaisuuden taiteellis-pedagogisen kohtaamisen esiin nostamia eettisiä kysymyksiä.

Kristina Junttila on Pohjois-Norjan Tromsossa asuva taiteilija. Hän toteuttaa tapahtumia, installaatioita ja performansseja joissa toteutuu erilaisia osallistumisen muotoja: paikoissa kuten kampaamot, vanhainkodit, luentosalit tai teatteritilat ja galleriat. Hän on kiinnostunut olemassa olevien rakenteiden ja henkilökohtaisen välisestä suhteesta, sekä laajentamaan käsitystä siitä, millaisissa muodoissa performanssia on totuttu kokemaan.