Márcio Carvalho

posted in: Taiteilijat | 0
[portfolio_slideshow id=2980]
 

Márcio Carvalhon performanssiteos A Meeting In Turku In 2015 liittyy Turussa sijaitsevaan monumenttiin Tapaaminen Turussa 1812, jonka aiheena on Aleksanteri I:n ja Ruotsin kruununprinssi Karl Johanin kohtaaminen sekä sopimus Suomen asemasta Venäjän ja Ruotsin välissä. Teoksessaan hän kysyy, kuka konkreettisesti päättää, ketkä mainitaan historiankirjoituksessa ja ketkä jätetään ulos sekä sitä, miten me olemme osa tätä päätöksentekoa.  Näistä kysymyksistä alkaa Márcion keskustelu paikallisten tahojen kanssa. Performanssin osana Carvalho koittaa selvittää olisiko Tapaaminen Turussa 1812 -patsaan yhteyteen mahdollista luoda uusi pysyvä veistos. Tämä monumentti edustaisi toisenlaista historiallista muistia verrattuna alkuperäiseen teokseen ja se voisi Carvalhon mukaan olla mahdollisuus jatkaa keskustelua historiasta, jota Tapaaminen Turussa 1812 -patsas edustaa.

A Meeting in Turku in 2015 -teokseen kuuluu myös äänestys kokonaan uudesta turkulaisesta monumentista. Voit kertoa oman ehdotuksesti uudeksi muistomerkiksi osoitteessa Turkumonumentti.fi.

Márcio Carvalho (s. 1981) on Berliinissä asuva portugalilainen taiteilija ja kuraattori. Carvalho on suorittanut maisterin tutkinnon sekä esittävien taiteiden alalla HZT/UDK Berlin -yliopistossa että kuvataiteiden alalla ESAD -collegessa Portugalissa. Carvalho on ollut mukana perustamassa ja toimii kuraattorina CO-LAB editions -performanssitaiteen ohjelmassa. Tänä vuonna hän toimii kuraattorina Afiriperforma -biennaalissa Nigerian Lagosissa. Carvalho on myös ollut mukana perustamassa Hotel25 – taiteilijaresidenssiohjelmaa Berliinissä sekä Plot in Situ -performanssifestivaalia Berliinissä. Hänen meriitteihinsä kuuluu myös The Powers of Art -ohjelman alulle saattaminen. Ohjelma esittelee esittävien taiteiden ja yliluonnollisten ilmiöiden kohtauspisteitä.

Floating Platforms

Márcio on mukana myös Floating Platforms -hankkeessa, jossa hän tekee yhteistyötä Tampereen yliopiston Rauhan ja konfliktintutkimuksen post doc-tutkijan Eeva Puumalan kanssa. Floating Platforms on New Performance Turku Festivalin ja Aboagora-symposiumin yhteinen tieteen ja performanssitaiteen vuoropuhelua tutkiva hanke. Márcio Carvalhon ja Eeva Puumalan teos nähdään osana New Performance Turku Festivalia. Lue lisää täältä.

www.marcio-carvalho.com

A Meeting in Turku in 2015 / keskustelutilaisuus, pe 2.10.2015 klo. 16:30-18:00, Forum-korttelin keskusaukio

A Meeting in Turku in 2015 / julkistustilaisuus, la 3.10.2015 klo. 16:30-18:00, Läntinen Rantakatu 3 (Tapaaminen Turussa 1812 -patsas)

Vastaa