Marinka Limat – Kink Gong & Aloyce Funga funga – Rabota – Carlotta Moore

posted in: Uncategorized | 0

New Performance Turku Festivalin iltaohjelma
Perjantai 4.9.2020 klo 18.30-00
Vanha Viinahtehdas, Manilla, Itäinen Rantakatu 64, Turku)
Ilmoittautuminen koko iltaohjelmaan vaaditaan, ilmoittaudu täällä
K18

OHJELMA
18:30 Ovet auki
19:30 Marinka Limat: The Art of Encounter
20:45 Kink Gong & Aloyce Fungafunga
21:30 Rabota: The Tunnel
+ DJ / esiintyjä Carlotta Moore
+ BAARI auki

Marinka Limat: The Art of Encounter

Performanssitaiteilija Marinka Limat esittelee projektiaan “Kunst-Pilger-Reise 3” (“Taidepyhiinvaellus 3” vuodelta 2017: hän käveli teoksensa puitteissa yhteensä 3000 kilometriä Euroopan halki. Kävelymatkan aikana hän työsti “kohtaamisen taiteeksi” nimeämäänsä ideaa, joka sisälsi matkan aikana toteutettuja suoria, avoimia ja spontaaneja kohtaamisen ja jakamisen hetkiä. Keskellä jalan kuljettua matkaa, hän tapaa Serbiassa Zvonkon. Tavallisesti taiteilija yllättää ja haastaa ihmisiä tunkeutumalla heidän jokapäiväiseen tilaansa, mutta tällä kertaa taiteilija yllättyy itse matkan varrella.

Hän jakaa yleisölle ajatuksia, kuvia ja tarinoita tästä koskettavasta ja yksittäisestä kohtaamisesta: Miten kohtaaminen käsitetään? Miten luottamus rakennetaan? Mitä roolia esittää? Onko tämä tapaaminen mahdollisuus sattumaan, riskinottoon vai kohtaloon?

Kink Gong & Aloyce Fungafunga: NYAMA KWA NYAMA

Säveltäjä ja muusikko Kink Gongin musiikki kohtaa taustakankaan takana esiintyvän tanssijan. Musiikki ja äänet on sovitettu abstraktiksi matkaksi,  tarinaksi joka kerrotaan äänellä, tanssijan vartalolla ja varjoilla sekä visuaalisilla arkistoilla. Nämä elementit muodostavat teoksen NYAMA KWA NYAMA ytimen.

KINK GONG (sävellys) ja ALOYCE FUNGAFUNGA (tanssi, koreografia)

Rabota: The Tunnel

Rabota on kahden eri kansallisuutta edustavan taiteilijan muodostama duo. Koronapandemian aiheuttama karanteenipolitiikka pakotti taiteilijat piiloutumaan asumattomaan lokaatioon, jotta he kykenivät jatkamaan elämistä ja taiteen tekemistä yhdessä.

Eristäytymisen vaikuttamassa nykyhetkessä taiteilijoiden suurena haasteena on luoda performatiivinen teos tai objekti,  jonka materiaalisuuden luonne olisi häilyvä ja joka siten voisi ylittää todellisuuden materiaaliset esteet. “The Tunnel” on performatiivinen installaatio joka perustuu inventaarioon ja listaan taiteilijoiden kaikesta materiaalisesta omaisuudesta joita taiteilijoilla on ollut hallussaan biopoliittisen piilopaikkansa leirissä asumattomilla joutomailla.

Inventaariolla on taulukoitu rakenne joka pitää sisällään rivejä, asetelmia ja muuttujia, ja se on siten helposti muunnettavissa mihin tahansa merkitysjärjestelmään (kuten tekstiksi) ja sen jälkeen palauttaa siihen materiaalisuuden tasoon, jonka taideteoksen olemassaolo vaatii. Teoksen jokainen osa on mahdollista uudelleenkoodata lähes mielivaltaisesti, silti säilyttäen luettelon alkuperäisen merkityksen itsenäisenä kokonaisuutena.

Carlotta Moore: MASKED

Carlotta Moore on palkittu amerikkalainen näyttelijätär ja räppäri, jonka DJ-setti MASKED on merkillinen ja sisältää myös eläviä hetkiä. Neiti Moore on tunnettu epäterveistä elokuvistaan ja esiintyykin ajan hengen mukaisesti maskissa. Tämä numero on puhdasta biologista sodankäyntiä ja amerikkalainen unelma on totisesti uhattuna!