Marinka Limat (CH)

posted in: Artists2020 | 0

Marinka Limat: The Art of Encounter
Presentaatio ja keskustelu | Rekisteröityminen vaaditaan
Perjantaina 4.9.2020

Osana festivaalin perjantai-illan ohjelmakokonaisuutta klo 18.30-00 – rekisteröityminen kokonaisuuteen täällä

Performanssitaiteilija Marinka Limat esittelee projektiaan “Kunst-Pilger-Reise 3” (“Taidepyhiinvaellus 3” vuodelta 2017: hän käveli teoksensa puitteissa yhteensä 3000 kilometriä Euroopan halki. Kävelymatkan aikana hän työsti “kohtaamisen taiteeksi” nimeämäänsä ideaa, joka sisälsi matkan aikana toteutettuja suoria, avoimia ja spontaaneja kohtaamisen ja jakamisen hetkiä. Keskellä jalan kuljettua matkaa, hän tapaa Serbiassa Zvonkon. Tavallisesti taiteilija yllättää ja haastaa ihmisiä tunkeutumalla heidän jokapäiväiseen tilaansa, mutta tällä kertaa taiteilija yllättyy itse matkan varrella.

Hän jakaa yleisölle ajatuksia, kuvia ja tarinoita tästä koskettavasta ja yksittäisestä kohtaamisesta: Miten kohtaaminen käsitetään? Miten luottamus rakennetaan? Mitä roolia esittää? Onko tämä tapaaminen mahdollisuus sattumaan, riskinottoon vai kohtaloon?

Marinka Limat (s. 1983) on performanssitaiteilija, jonka taiteellisen työn keskiössä ovat ihmisten väliset suhteet. Hänen praktiikkansa liikkuu usein performatiivisuuden laitamilla – hän kävelee pitkiä matkoja jalan, tuo töitään ihmisten arjen keskelle ja näkee kohtaamiset hetken taiteena. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Freiburgin kantonin liikkuvuusapuraha hänen kolmannelle taiteelliselle pyhiinvaellusmatkalleen (Kassel-Ateena). Vuonna 2019 hän toteutti projektin ESCALE-Aktionsraum, joka voitti Bernin kaupungin “Kunstplätze”-taidekilpailun. Hän opiskeli Bernin Taideyliopistossa ja Berlin-Weissenseen Taidekorkeakoulussa. Hän asuu ja työskentelee synnyinkaupungissaan Fribourgissa, Sveitsissä.