MIA ØQUIST

posted in: Artists 2018 | 0

Mia Øquist (s. 1980) asuu ja työskentelee kuva- ja performanssitaiteilijana Bergenissä. Useissa töissään hän tutkii ihmiskehoa sosiaalisissa tilanteissa, olosuhteissa ja tiloissa. Hänen teoksissaan fokus on usein tarinoissa ja havainnoissa erilaisissa julkisissa maisemissa performanssien, tekstien ja piirosten kautta. Hän on myös kiinnostunut työstämään erilaisia materiaaleja osana teostensa visuaalista ja sisällöllistä ilmaisua.

Performance Art Bergenin aktiivisena jäsenenä hän on osallistunut erilaisille festivaaleille ja tapahtumiin vaihtuvissa esiintymistiloissa useiden vuosien ajan. Työskentely ja esiintyminen on johtanut performanssien sarjaan, jossa hän tutkii ihmiskehoa myös fyysisessä mielessä.

Øquist on toteuttanut performansseja Norjassa, Euroopassa ja Kiinassa. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Bergen National Academysta, kandidaatiksi Trondheim Academy of Fine Artsista ja opiskellut myös Tukholman Royal Art Academyssa. Omien teostensa toteuttamisen lisäksi hän opettaa erilaisissa työpajoissa, toimii Performance Art Bergenin hallituksessa, ja on toteuttanut performanssifestivaaleja ja -tapahtumia vuodesta 2006 asti. Vuonna 2017 hän toimi projektijohtajana PAB-openissa Bergenissä.