ROB LA FRENAIS

posted in: Artists 2018 | 0

Rob La Frenais: Veden äärellä
Performanssiluento
Pe 21.9. klo 18:00
Kaupunkilautta Föri / Aurajoki

Nykytaiteen kuraattori ja soutaja Rob La Renais aikoo tuoda soudun, purjehtimisen ja taiteen maailmat yhteen omintakeisella tavalla performanssin keinoin. La Frenais pyrkii toteuttamaan Aurajoessa performatiivisen luennon vedessä liikkumisesta ja veden liikuteltavana olemisesta. Sää- ja vesiolosuhteiden suosiessa hän välittää yleisölle veden päällä tasapainoilun tunteen. Elaine Scarryn sanoin: ’The motion of the oars, the dip and drag… moving through the world on the surface of the canvas like a rower moving through the water in a weightless scull’. Erityisesti Turun soutajat ovat tervetulleita!

Rob La Frenais on kansainvälisesti työskentelevä kuraattori. Kuraattorina hän uskoo suoraan vuorovaikutukseen taiteilijan taiteellisen prosessin kanssa, samalla laajentaen taiteilijan työskentelykonteksteja.

La Frenais perusti Performance Art Magazinen vuonna 1979 ja aloitti kuraattorin uransa vuonna 1987. Hän toimi Lontoossa The Arts Catalystilla yhteensä 17 vuoden ajan kehittäen siellä kunnianhimoisen taiteellisen ohjelmiston ja vastasi erityisesti taiteen ja tieteen välisistä näyttelyistä ja tapahtumista ympäri maailmaa. Hänellä on taiteen tohtorin tutkinto kuratoinnista.

Viimeiset neljä vuotta La Frenais on toiminut vapaana kuraattorina, toteuttaen Tomos Saraceno’s Aerocene-projektin New Mexicon White Sandissa, ja Earthlabin University of Westminsterissa. Hän kirjoittaa säännöllisesti Art Monthly UK -julkaisuun sekä Makery.infoon Ranskassa. Hän työstää parhaillaan uutta näyttelyprojektia ”Close To The Water”, joka käsittelee taiteilijoiden kelluvia liikkumisvälineitä sekä ihmisiä jotka työskentelevät veden äärellä.

YHTEISTYÖSSÄ: Turun Soutajat ry