ROB LA FRENAIS

posted in: Artists 2018 | 0

Rob La Frenais on kansainvälisesti työskentelevä kuraattori. Kuraattorina hän uskoo suoraan vuorovaikutukseen taiteilijan taiteellisen prosessin kanssa, samalla laajentaen taiteilijan työskentelykonteksteja.

Hän perusti Performance Art Magazinen vuonna 1979 ja aloitti kuraattorin uransa vuonna 1987. Hän toimi Lontoossa The Arts Catalystilla yhteensä 17 vuoden ajan kehittäen siellä kunnianhimoisen taiteellisen ohjelmiston ja vastasi erityisesti taiteen ja tieteen välisistä näyttelyistä ja tapahtumista ympäri maailmaa. Hänellä on taiteen tohtorin tutkinto kuratoinnista.

Viimeiset neljä vuotta hän on toiminut vapaana kuraattorina, toteuttaen Tomos Saraceno’s Aerocene-projektin New Mexicon White Sandissa, ja Earthlabin University of Westminsterissa. Hän kirjoittaa säännöllisesti Art Monthly UK -julkaisuun sekä Makery.infoon Ranskassa. Hän työstää parhaillaan uutta näyttelyprojektia ”Close To The Water”, joka käsittelee taiteilijoiden kelluvia liikkumisvälineitä sekä ihmisiä jotka työskentelevät veden äärellä.