Festivaaliavajaiset: Showcase Turku

 
Tervetuloa New Performance Turku Festivalin avajaisiin!
 
Maanantaina 28.9.2015 New Performance Turku Festival käynnistyy turkulaisen performanssi- ja esitystaiteen katselmuksella. Avajaispuheet kuullaan festivaalin taiteellisilta johtajilta Leena Kelalta ja Christopher Hewittiltä sekä Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineen professori, Aboagora-symposiumin järjestelykomitean jäsen Hannu Salmelta. Avajaispuheiden jälkeen Showcase Turku -tapahtumassa Vanhalla Viinatehtaalla esiintyvät Videokaffe, MSL, Venla Luoma ja Armas Suomi, Maija Reeta Raumanni sekä Jonimatti Joutsijärvi.

Avajaiset pidetään Vanhalla Viinatehtaalla Manillassa (Itäinen rantakatu 64) 18-20.

Tervetuloa!
 
 

Showcase Turku

 

Videokaffe

VK_Valtio+-383

Funktionaalinen veistosperformanssi, interaktiivisia esineitä ja itsensä esittämistä.  

Videokaffe on taiteilijoista ja käsityöläisistä koostuva kollektiivi, joka tutkii ja luo taiteen ja teknologian yhdistämisestä syntyvää kauneutta arkipäiväisissä ja oudoissa tilanteissa. Videokaffen työt rakentavat ja uudelleenkuvittelevat kohtaamisiamme maailmassa kodin piiristä löytyvien ja kierrätettyjen materiaalien avulla. Näihin Videokaffe yhdistää uusinta teknologiaa luoden uutta mediataidetta edustavia veistoksia ja paikkasidonnaisia installaatioita.

Videokaffe horjuttaa perinteisiä ryhmäasetelmia erilaisten yhteistöiden kautta, tavoitteena on vastustaa lähestymistapojen, tekniikoiden ja prosessien automatisoitumista. Kollektiivin töiden tuotanto ja näyttelyt tapahtuvat ainutkertaisissa paikoissa ja intensiiviset työjaksot valloittavat galleria- ja residenssitiloja interaktiivisilla ja opettavilla rakennelmilla, työpajoilla ja performansseilla.
 
 

MSL

Photo: MSL ja Jaakko Pallasvuo

Photo: MSL ja Jaakko Pallasvuo

bodybuilding
stevejobs
EDM
genitals
twomen
climatechange
erotic

”We are MSL (Antti Jussila and Jari Kallio), performance duo working in multidisciplinary ways. We strive to aesthetic.”

 
 

Venla Luoma ja Armas Suomi

Esitys suhtautuu Avajaisiin kirjaimellisesti. Samalla se on pieni oodi uudelle ystävyydelle – Oodi alulle ja lopulle ja alulle ja…

Venla Luoma (s.1980) on tutkinut esitystaidetta Lontoossa, koulussa ja esitystaidekollektiivi Present Attemptin jäsenenä. Suomeen rantauduttuaan hän on työskennellyt erityisesti osallistavan taiteen parissa tutkien “tulevan tilan” käsitettä yhteisöllisen toiminnan viitekehyksenä.

Työpariinsa Armas Suomeen Venla törmäsi Salon rautatieasemalla vuonna 2012.

Armas Suomi (s.1927) on ennen eläkkeelle jäämistään ollut viiden viran ja kuuden nälän mies. Työssään hän on toiminut mm. maanviljelijänä ja louhintaurakoitsijana. Lavalle, juhlapuvussa, uuden ääreen Armaksen on ajanut kyltymätön uteliaisuus.
 
 

Maija Reeta Raumanni

Maija Reeta Raumanni (Photo: Hannu Seppälä)

Maija Reeta Raumanni (Photo: Hannu Seppälä)

Movement and variations on bones and flowers

Maija Reeta Raumanni (s. 1979) on Turussa toimiva uuden tanssin ja esitystaiteen alalla työskentelevä koreografi, tanssija ja esiintyjä.
 
 

Jonimatti Joutsijärvi

Sukellus (Photo: Pirre Naukkarinen)

Sukellus (Photo: Pirre Naukkarinen)

”pysyä. Alkamisen tuntu, sama aina, aina toinen.”

”Synnyin 1984 Sallassa ja sen jälkeiset yritykseni elää ja ymmärtää elämää ovat johtaneet Hartolan ja Oriveden kautta Turkuun sekä ainakin runouden, kuvataiteen, performanssin, kulttuurintutkimuksen ja kehoterapian näennäisesti yhteismitattomiin maailmoihin.”

 

Vastaa