Antti Tolvi & Tero Niskanen

posted in: Taiteilijat 2019, Uncategorized | 0

IMG_6706_crop

Antti Tolvi & Tero Niskanen: Tööt
Performanssi, useissa osioissa
Lauantaina 19.10.2019
14:30 Mannerheimin puisto
15:00 Kävelykatu (Yliopistonkatu)
15:30 Kirjastosilta

Kaupungissa muodostuu kolme liikennetilannetta:

Mannerheimin puisto
Hurjastelua ja tiukkoja kurveja hiekan päällystämässä tyhjyydessä

Kävelykatu
Liikettä liikkeen seassa

Kirjastosilta
Katoamme ja erotumme

Tööt sijaitsee kaupungin välissä, osana sen sisäistä liikettä. Teos tutkii tulevaisuuden liikahduksia ja siirtymiä äänen avulla joka itsekin on liikkeen muoto.

Tero ja Antti ovat työskennelleet työparina vuodesta 2014. He ymmärsivät jakavansa keijujen täyttämän fantasiamaailman ja ovat siitä lähtien navigoineet siinä intuitiivisesti.

Antti Tolvi (s. 1977) on Kemiön saarella työskentelevä säveltäjä ja taitelija joka on työskennellyt äänen parissa yli 30 vuotta. Kastauduttuaan rokissa, punkissa, popissa, maailmanmusiikissa, reggaessa, schlagerissa, raga-musiikissa, free jazzissa, noisessa, minimalismissa ja 4:33” alkoi Antti järjestää kylässään pientä äänitaidefestivaalia, rakentamaan äänitaideinstallaatioita ja tekemään yhteistyötä toisten taiteilijoiden ja mediumien parissa.

Tero Niskanen (s. 1982) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja kokeellinen musiikintekijä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hänelle keskeisiä teemoja ovat olleet erilaisten ajallisuuksien limittyminen sekä läsnä- ja poissaolon vuorottelu. Niskasen työskentelylle on ominaista kokeiluiden sarjoista koostuvat prosessit, ilmaisuvälineiden ristiinkytkennät ja yhteen punoutumiset muodostamat tilat.