CHRISTOPHER WESSELS

posted in: Artists 2018 | 0

Christopher Wessels: Liturgia käännytetyille II
Performanssiluento
Perjantai 22.9. klo 19:00
Viinatehdas, Manilla, Itäinen Rantakatu 64

Christopher Wesselsin tämänhetkinen työskentely etsii tapoja ja teknologioita, joita voi hyödyntää ihmeiden kehittämisessä. Kuinka on mahdollista muuttaa käsitystä ihmeistä yksilöllisenä praktiikkana? Tässä rakkauden iteraatiossa tai ylistyksessä Wessels käyttää liturgian/saarnan muotoa tutkiakseen ihmeitä, dekolonialismia ja Molotovin cocktailia.

Christopher Wessels (synt. 1976) on parhaillaan Children’s Library -projektin kuraattori Åbo Akademilla. Children’s Library yhdistää taiteellista ja tieteellistä tutkimusta. Hän on lisäksi helsinkiläisen taiteilija- ja kuraattorikollektiivin Third Spacen (2014-2016) perustajajäsen sekä yksi kolmesta johtajasta The Museum of Impossible Forms (M{i f}) -projektissa. Wessels on myös palkittu elokuvaaja.

Hänen taiteellisen ja kuratoriaalisen työskentelynsä pyrkimyksenä on vahvistaa aiemmin vaimennettuja antihegemonisia narratiiveja sekä luoda instituutioita, joiden lähtökohdat perustuvat antirasistisille, antiseksistisille ja luokkatietoisille rakenteille.