JUHA VALKEAPÄÄ & JUHANI LIIMATAINEN

posted in: Artists 2018 | 0

Juha Valkeapää & Juhani Liimatainen: Lintukonsertti
Performanssi
La 22.9. klo 19:00
Manillan sisäpiha, Itäinen Rantakatu 64

Luomme yhdessä äänitaiteilija Juhani Liimataisen kanssa maiseman tavallisista ja myyttisistä linnuista – varpunen, talitiainen, kottarainen, pulu, naurulokki, joutsen, huuhkaja, korppi, kuikka, käki, feenikslintu ja Tux-pingviini. Jussi soittaa syntetisaattoreita, minä ääntäni. Me molemmat myös puhumme hiukan. Ja pukeudumme höyheniin. Konsertti kestää 30–40 minuuttia. Lintukonsertti on esitetty ensimmäisen kerran Saaren kartanossa toukokuussa 2018.

Juha Valkeapää on vuonna 1967 syntynyt ääni- ja esitystaiteilija.  Hän on 25 vuotta kestäneen uransa aikana luonut erimuotoisia, -kuuloisia ja -näköisiä esityksiä, installaatioita, radioteoksia ja äänimaisemia eri puolilla maailmaa. Hänen taiteensa keskeiset elementtejä ovat ääni, läsnäolo, tila ja improvisointi. Juha Valkeapää on vieraillut New Performance Turku Festivalilla aikaisemmin vuosina 2015 ja 2016.

Juhani Liimatainen on työskennellyt äänisuunnittelijana Yleisradiossa 1974-2002 ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun äänisuunnittelun professorina 2002-2015 sekä mm. seuraavissa yhtyeissä: Freq, Suomen Teatteriorkesteri, Avanti!, Son Panic, Free Okapi, HumppAvanti, TOIMII ynnä useiden suomalaisten ja kansainvälisten sinfoniaorkestereiden kanssa. Hänen suunnittelutyönsä ovat saaneet lukuisia koti- ja ulkomaisia palkintoja.