Koko festivaalin vuoden 2019 ohjelmisto ja aikataulu julki!

posted in: Ajankohtaista, Ajankohtaista | 0
Photo: Jamie Baker
Photo: Jamie Baker

New Performance Turku Festivalin koko ohjelmisto ja aikataulu on nyt julki!
Taiteilijat teosesittelyineen löytyvät täältä ja aikataulu täältä.

New Performance Turku Festivalin vuoden 2019 taiteilijat:

Ali Al-Fatlawi & Wathiq Al-Ameri (IQ/CH)
Antti Tolvi & Tero Niskanen (FI)
Fern Orchestra (FI)
Henna Laininen (FI)
Leena Kela (FI)
Leyya Mona Tawil (SY/PS/US)
Nathalie Anguezomo Mba Bikoro (GE/GA)
Niko Hallikainen (FI)
Panu Pihkala (FI)
Salla Talvikki Nieminen (FI)
Stirnimann – Stojanovic (CH)
Tiia Kasurinen (FI)
Tytti Arola (FI)
Xie Rong (UK/CN)

Koko tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Kaikkiin esityksiin vapaa sisäänpääsy. Ei varauksia – paikat täytetään saapumisjärjestyksessä, ellei toisin mainittu*. Tule siis ajoissa paikalle haluamiisi esityksiin!

Festivaalin tulevaisuuksien teema avaa näkökulmia yhteiskunnallisiin kysymyksiin performanssitaiteesta käsin. Millaisia erilaisia tulevaisuuksia voimme nähdä, kuvitella ja unelmoida nyt, kun maailmankuvamme on muuttumassa ilmastonmuutoksen ja sen mukanaan tuomien ennakoimattomien vaikutusten myötä? Festivaali pyrkii hahmottamaan performanssiteosten keinoin, miten tarkastella aikaa tästä hetkestä eteenpäin sekä sitä, millaisia välineitä ja visioita meillä on vaihtoehtoisten tulevaisuuksien hahmottamiseen. Ilmastonmuutos näkyy festivaalin tulevaisuuksien tematiikassa väistämättömänä olosuhteena.

*Henna Lainisen työpaja ja Fern Orchestran Vox Herbarium vaativat ennakkoilmoittautumisen. Vox Herbarium -esityksen katsojien tulee varautua maksamaan kasvitieteellisen puutarhan sisäänpääsymaksu, mutta kuljetus ja pääsy esitykseen ovat ilmaisia.