Leyya Mona Tawil

posted in: Taiteilijat 2019, Uncategorized | 0
Kuva: Vesa Loikas
Kuva: Vesa Loikas

 

Leyya Mona Tawil: Lime Rickey International’s Future Faith
Esitys
Perjantai 18.10.2019 klo 21:00
Manillan Vanha Viinatehdas, Itäinen Rantakatu 64, Turku

Lime Rickey International’s Future Faith on taiteilija Leyya Mona Tawilin esittämä, säveltämä ja koreografioima konseptuaalinen operetti. Teokseen sisältyvät 11 kannanottoa punoutuvat yhteen kaksikielisten lyriikoiden, animoitujen koreografioiden, “tulevaisuuden kansantanssien” ja äänellisten osioiden kanssa – lähetettäväksi tulevaisuuden valtiolle, kotimaalle, jota ei vielä ole olemassa. Tawil kerää yhteen maahanmuuttoon liittyvää kerrontaa ja välittää sen Lime Rickeyn ruumiillisen mytologian kautta.

Future Faith on kiteytymä monivuotisesta tutkimuksesta arabialaiseen eksperimentalismin parissa. Future Faith on palkittu NYC Bessie Award in Music 2019 -palkinnolla.

Valosuunnittelu: Emese Csornai

 

Leyya Mona Tawil: Turku Future Folk Dance
Yhteisöllinen projekti yhteistyössä Turun kaupunkilaisten kanssa
TURKU FUTURE FOLK DANCE -tanssin lanseeraustapahtuma
Lauantaina 19.10.2019 klo 17:00
Kävelykatu, Yliopistonkatu

Turku Future Folk Dance -projekti luo Turun kaupungille oman tulevaisuuden kansantanssin. Tawil työskentelee yhdessä paikallisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa luodakseen koreografian joka heijastelee muuttuvaa kaupunkia, sen asukkaita, yhteisöjä ja tulevaisuutta. Koreografia ensiesitetään ja tanssitaan yhdessä turkulaisten kanssa New Performance Turku Festivalilla.

Projekti tuotetaan yhteistyössä New Performance Turku Festivalin ja STRETCH 2019-tapahtuman kanssa.

Leyya Mona Tawil (Syyria/Palestiina/USA), joka tunnetaan myös nimellä LIME RICKEY INTERNATIONAL, työskentelee taiteilijana erityisesti tanssin ja musiikin parissa. Hänen töitään on esitetty 16 eri maassa ja ympäri Yhdysvaltoja. Hänen lähtökohtansa kokeelliseen esitykseen perustuu konseptuaalisiin partituureihin ja paikkalähtöisiin muuttujiin. Tawil on Arab.AMP – a platform for experimental music and performance from the Arab/SWANA diaspora -yhteisön johtaja. Hän on kulttuuriaktivisti ja arabialais-amerikkalaisen esitys- ja performanssitaiteen johtohahmoja.

Lime Rickey International’s Future Faith on syntynyt Abrons Art Centerin (New York) tilaustyönä.
Tukijat: Saaren Kartanon residenssi (Koneen Säätiö), East Bay Community Foundation (California).
Osatuottajat: DANCE ELIXIR 501c3, the California Arts Council, the City of Oakland Cultural Funding Program ja Kenneth Rainin Foundation.

Video: Jussi Virkkumaa
Musiikki: Antti Tolvi