New Performance Turku -festivaalin ja Aboagora-symposiumin vuosi käynnistyy tieteiden ja taiteiden välisellä huippuhankkeella

posted in: Ajankohtaista, Ajankohtaista | 0

New Performance Turku -festivaali ja Aboagora-symposium käynnistävät keväällä yhteistyön tieteen ja taiteen vuorovaikutuksen parissa.

Vuonna 2014 New Performance Turku -festivaalin teemana oli asiantuntijuus, jota tapahtumassa edustivat niin taiteilijat, tutkijat kuin yleisön jäsenetkin. Tänä vuonna asiantuntijuuden teema saa jatkoa Floating Platforms -yhteishankkeesta. 

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt rahoituksen toimijoiden Floating Platforms -yhteishankkeelle. Hankkeen tarkoituksena on löytää keinoja tieteen ja taiteen tasavertaisen dialogin tuottamiseksi. Hankkeessa työskentee kuusi performanssitaiteilijaa ja kuusi eri alojen tutkijaa, joiden muodostamat työparit lähestyvät yhdessä käsiteltävää aihetta taiteen ja tieteen keinoin

Floating Platforms -kokonaisuus toteutuu osana New Performance Turku Festivalin ja Aboagora-symposiumin ohjelmistoja, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata tieteen ja taiteen kohtauspinnoilla syntyviä ilmiöitä. Yhteishanke syventää kummankin tapahtuman tieteen- ja taiteenvälisyyden kysymyksiä ja avaa tämän keskustelun tuloksia eri tieteen- ja taiteenalojen toimijoiden käyttöön. Hanke tarjoaa taiteilijoille ja tutkijoille työkaluja tieteen- ja taiteenvälisyyden kysymyksien pohdintaan tapahtumaosioiden, keskustelujen sekä vuonna 2016 ilmestyvän hankejulkaisun muodossa.

Vuosittain elokuussa toteutuva Aboagora-symposium on tieteiden ja taiteiden välillä toimiva symposium, jonka järjestävinä tahoina toimivat Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaine, Åbo Akademin säätiön Donner-instituutti sekä Turun musiikkijuhlat. Aboagora-symposium järjestetään tänä vuonna 11.-13.8. Yhteishanke syventää tapahtuman lähtöajatusta avoimesta tiedonkulusta sekä tieteen ja taiteen välisen yhteistyön hyödyntämisestä eri tieteenalojen käyttöön.

Vuoden 2015 New Performance Turku Festival järjestetään 28.9.-4.10. 

Kummankin tapahtuman kansainvälinen ohjelmisto julkistetaan kevään aikana.

Vastaa