NEW PERFORMANCE TURKU FESTIVAL: PERFORMANSSITAIDE ON ILMIÖ TURUSSA

New Performance Party Night, c Jussi Virkkumaa

 

Kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali New Performance Turku Festival lunasti yleisön ja järjestäjien odotukset jo viidennen kerran. Viisipäiväinen kaupunkitilassa ja Turun esitys- ja galleriatiloissa järjestetty festivaali keräsi yli 2500 kävijää performansseihin, installaatioihin, seminaareihin ja keskusteluihin. Festivaalin vakiintuneen yleisön lisäksi tapahtuma keräsi runsaasti myös uutta yleisöä loppuunmyytyihin esitystiloihin.

Yleisömäärän lisäksi onnistumisia koettiin myös teosten tasolla. Festivaali sai kiitosta etenkin monipuolisesta ja ennennäkemättömän runsaasta ohjelmistotarjonnasta. Festivaalin taiteilijat saapuivat Turkuun niin Chilestä, Uudesta-Seelannista kuin Japanistakin. Teoksia toteutettiin esimerkiksi Vartiovuoren puistoon, Förille, Turun linnaan, Topeliuksen yläkoulun pihalle ja Turun uimahalliin.

”Olemme erittäin iloisia festivaalin menestyksestä ja etenkin siitä, miten se tuntuu jatkuvasti tavoittavan uusia yleisöjä”, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Leena Kela. ”Viimeistään tänä vuonna oli havaittavissa, että performanssitaide tosiaan on ilmiö Turussa.”

Festivaalin ytimessä tulee jatkossakin olemaan performanssi- ja esitystaiteen ilmiöiden ja laadukkaan, kansainvälisen performanssiohjelmiston tuominen turkulaisten kaupunkikuvaan. Seuraava festivaali järjestetään vuoden 2017 syksyllä.

– Festivaalin tuotantotiimi

[portfolio_slideshow id=5546]

Vastaa