New Performance Turku Festival Uudessa-Seelannissa They Come from Far Away -festivaalilla

posted in: Ajankohtaista, Ajankohtaista | 0

New Performance Turku Festival taiteilijoineen vierailee Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa 10-.13.2.2016.

They Come from Far Away -festivaali kokoaa yhteen performanssitaiteilijoita Suomesta, Englannista ja Uudesta Seelannista. Tapahtuman keskuspaikka on Aucklandin aluegalleria Te Uru Waitakere Contemporary Gallery, minkä ohella performansseja toteutetaan myös kaupunkitilassa ja luontoympäristössä. Esitysten lisäksi esillä on videoteoksia ja taiteilijapuheenvuoroja.

Suomalaistaiteilijat ovat työskennelleet kaupungissa 1-2 viikkoa ennen festivaalia ja toteuttaneet projekteja yhteistyössä paikallisten asukkaiden, taiteilijoiden ja alueen järjestöjen kanssa. Festivaalin ovat kuratoineet New Performance Turku Festivalin taiteelliset johtajat Leena Kela ja Christopher Hewitt sekä aucklandilainen taiteilija-kuraattori Mark Harvey. Festivaalilla esiintyvät suomalaistaiteilijat ovat Antti LaitinenPilvi PorkolaEero Yli-Vakkuri ja Leena Kela sekä esitystaideryhmä Oblivia, jonka Suomessa esitettävä teos nähdään Aucklandissa videostreamauksena. Ryhmän englantilainen taiteilija on Joshua Sofaer ja paikallistaiteilijoista nähdään Mark HarveyStephen BainSean CurhamMatthew CowanNisha MadhanClaire O’Neil sekä val smith. Tapahtuma pohjaa New Performance Turku Festivalin ja Mark Harveyn vuonna 2014 käynnistämään yhteistyöhön. Harvey vieraili tuolloin Turussa yhdessä neljän muun uusiseelantilaistaiteilijan kanssa.

Pidempiaikaisella yhteistyöllä uusiseelantilaisen performanssitoimijan kanssa New Performance Turku Festival haluaa rakentaa kestävämpää yhteistyöpohjaa ja ajatustenvaihtoa perinteisten, yksittäisten esiintyjävierailujen sijaan. New Performance Turku Festival tarjoaa taiteilijoilleen mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, verkostoitumiseen, dialogiseen yleisösuhteeseen sekä uusiin yhteistöihin kollegoiden ja paikallisyhteisöjen kanssa. Nämä tavoitteet eivät täyty perinteisillä festivaalivierailuilla, joissa taiteilijat matkustavat eri puolille maailmaa esittääkseen valmiin teoksensa altistumatta kuitenkaan paikallisille vaikutteille ja tietotaidolle. New Performance Turku Festival etsii ja luo kestävämpiä ja eettisempiä rakenteita performanssitaiteen kansainväliseen toimintaan.

Suomalaistaiteilijoiden vierailua ovat tukeneet FRAME, Taiteen edistämiskeskus ja TINFO.

Vastaa