Salla Talvikki Nieminen

posted in: Taiteilijat 2019, Uncategorized | 0

Vapaarytmityö

Salla Talvikki Nieminen: Vapaarytmityö
Pitkäkestoinen performanssi
Lauantai 19.10.2019, klo 9-17

Esitys on tauolla klo 12:00-12:30 ja klo 15:00-15:15
Forum-kortteli (Linnankatu 11)

Festivaalivieraalle, satunnaiselle ohikulkijalle, ystävälle ja tuntemattomalle –
minulla on tässä kirjoituskone, 31 kg paperia ja kahdeksan tuntia aikaa. Minulla on sanottavaa työelämästä.

Vapaarytmityö on performanssi ja runoinstallaatio turhautumisesta työelämään ja kaipuusta muutokseen. Teoksessa kirjoitan yhden työpäivän ajan isoisäni vanhalla kirjoituskoneella pieniä ja keskisuuria, absurdeja ja vakavia, outoja ja arkisia runoja työstä.

Vapaarytmityö on paperia kahiseva utopia, jossa työhön ei suhtauduta asian vaatimalla vakavuudella.

Salla Talvikki Nieminen (s. 1988, Hyvinkää) on Helsingissä asuva ja työskentelevä tanssija, kirjoittaja ja esitystaiteilija. Hän on opiskellut nykytanssijaksi Saksassa ja valmistunut suomen kielen maisteriksi Helsingin yliopistosta.

Taiteilijana häntä kiinnostaa, miten mahdollisimman vähällä voi sanoa mahdollisimman paljon. Hänen teoksissaan yhdistyvät usein minimalistinen estetiikka, ajan herkkä ja hidas kuluminen, sitkeä toisto ja siellä täällä esiin pilkahteleva kuiva, hienovarainen huumori. Hän tutkii teoksissaan henkilökohtaisia kokemuksia, joilla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Salaa hän haluaisi pelastaa taiteellaan maailman, edes vähän.

Salla Talvikki Nieminen on esiintynyt ja esittänyt teoksiaan Suomessa ja Saksassa, ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu Parnassossa ja Nuori Voima -lehdessä.

Teos on osa Suomen kulttuurirahaston rahoittamaa FRESH-ohjelmaa.