Stirnimann – Stojanovic

posted in: Taiteilijat 2019, Uncategorized | 0
Photo: Anja Wurm
Photo: Anja Wurm

Stirnimann & Stojanovic: – Space– 

Pitkäkestoinen performanssi
Lauantaina 19.10.2019 klo 18:00-02:00
Vanha Viinatehdas (Manilla), Itäinen Rantakatu 64, Turku

– Space – on Stirnimann – Stojanovic -duon (CH) performatiivinen ja installaatiomainen interventio. Teos käsittelee elämisen ja työskentelemisen konsepteja, aktiivista tuotantoa ja passiivista resistanssia, kollektiivista esiintyjyyttä ja intiimiä jakamista, väkivallatonta vastarintaa ja itsemäärättyjä tapoja elää.

– Space – makuuhuoneena – varastona – alustana – esiintymislavana – työntekopaikkana – liikkuvana kotina – liikkuvana teoksena.

Nathalie Stirnimann (Sveitsi, 1990) ja Stefan Stojanovic (Serbia, 1993) ovat työskennelleet yhdessä taiteellisena duona vuodesta 2015 asti. He työskentelevät ja asuvat Zürichissä, ja heidän töitään on esitetty Euroopassa, Etelä-Amerikassa, Intiassa ja muualla Aasiassa.

Temaattisesti he ovat kiinnostuneita sosiaalisista ongelmista ja rakenteellisista kysymyksistä. He pyrkivät työskentelemään kollektiivisesti duona tai osana isompia ryhmiä. He työskentelevät monimediaisesti, keskittyen performatiivisiin interventioihin ja installaatioihin. Oleellisena osana heidän taiteellista praktiikkaansa on kunkin esityksen hetkellisyys, suhteessa sekä performanssitaiteeseen että ihmiselämään – siksi jokainen heidän esityksensä toteutetaan vain kerran, ainutkertaisena.

Yhteistyössä TelepART (Finnland-Institut in Deutschland)