Tiia Kasurinen

posted in: Taiteilijat 2019, Uncategorized | 0

Tiia Kasurinen Kuva 1 Jussi Virkkumaa

Tiia Kasurinen: The Life of Harmony: Extended
Pitkäkestoinen performanssi, esitys avautuu ja sulkeutuu yleisöltä illan aikana
Lauantai 19.10.2019, klo 18:30, 19:30, 20:30, 21:30
Manillan Studio, Itäinen Rantakatu 64, Turku

The Life of Harmony: Extended on pitkäkestoinen sooloteos, joka inspiroituu naisten näköisistä esineistä ja roboteista tutkien dystopian, post-humanismin, seksualisoinnin ja esineellistämisen teemoja. Hidastempoinen ja minimalistinen teos kutsuu katsojansa meditatiiviseen – joskin epämukavaan – tilaan, jossa on mahdollista tutkia oman katseensa käyttöä.

Teatterimaskeerausta ja kehollisia harjoitteita apuna käyttäen esiintyjä muuntaa itsensä nukkemaiseksi hahmoksi, jossa hän mm. pyrkii toteuttamaan useiden naisfiguurien kehollisuuksia mahdollisimman tarkasti. Esitys jättää reflektoinnin yksin yleisölleen ja keskittyy itseensä, antaen runsaasti tilaa katseelle ja sen neuvottelulle.

Teos kestää koko illan. Esitystila avautuu ja sulkeutuu yleisöltä säännöllisesti illan aikana.

Tiia Kasurinen on tanssija, koreografi ja taiteilija, joka työskentelee Helsingin ja Tukholman välillä. Hän tutkii töissään identiteetin, sukupuolen, vallan ja pop-kulttuurin teemoja, usein maskeerauksen ja visuaalisen muodonmuutoksen kautta. Youtube-tutoriaalit ja somaattinen liike kulkevat hänen töissään rinnakkain, luoden tunnistettavan estetiikan. Kun Kasurinen ei työskentele omien projektiensa parissa, hän tekee töitä tanssijana, esiintyjänä ja kollaboraattorina muille taiteilijoille ja heidän kanssaan.