Performanssityöpaja Tyttöjen talolla

posted in: Ajankohtaista, Ajankohtaista | 0

Performanssityöpaja 12-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille

12-18 -vuotiailla tytöillä on mahdollisuus päästä tutustumaan performanssitaiteeseen ja hetkessä syntyvään teokseen osallistumalla työpajaan, jonka ohjaa Berliinissä asuva performanssi- ja kuvataiteilija Anaïs Héraud. Työpaja pidetään tiistaina 29.9. klo 14-17 Tyttöjen talolla.

Paikalla on myös Tyttöjen Talon työntekijä, joka tarvittaessa kääntää työpajan keskustelua englannista suomeksi.

Työpajassa muodostuva teos, Anaïs Heraud: Ritournelle nähdään torstaina 1.10.2015 17:30-19. Vanhalla Viinatehtaalla (Manilla, Läntinen Rantakatu 64) ja kaikki työpajaan osallistuvat ovat sinne lämpimästi tervetulleita.

Lisäksi teoksen ja työpajan päätöstilaisuus järjestetään perjantaina 2.10. klo 14-17 Tyttöjen talolla. Kaikkiin osioihin ei ole pakollista osallistua, mutta mitä useampaan pääset, sitä parempi! Festivaali tarjoaa Anaïsin teokseen osallistuville Tyttöjen Talon tytöille ilmaisen festivaalipassin, jolla pääsee katsomaan kaikkia festivaalin esityksiä. Työpaja toteutetaan yhteistyössä New Performance Turku Festivalin (28.9.-4.10.2015) kanssa.

27-vuotias Anaïs Héraud tulee Tyttöjen taloon kahdeksi iltapäiväksi pitämään työpajaa aiheesta ”todellinen maailma”.

Lapsen näkökulmasta ”todellinen maailma” on täynnä aikuisten sääntöjä ja mysteerejä, teini-ikäisen näkökulmasta se taas tarkoittaa paljon vakavuutta ja vastuullisuutta sekä oman paikan etsimistä tässä ”todellisessa maailmassa”.

Mitä tytöltä odotetaan, kun hän astuu maailmaan? Miten hänen pitäisi puhua, miten käyttäytyä, miten hänen tulisi unelmoida?

Kahden iltapäivän aikana kaikki voivat kuvitella, mitä mieltä ovat tästä ”todellisesta maailmasta” ja keksiä toiminnan, jonka avulla pääsisi lähemmäksi sitä. Tulemme pelaamaan pelejä ja tekemään erilaisia kokeiluja niin yksin kuin yhdessäkin sekä olemaan vuorovaikutuksessa erilaisten esineiden kanssa. Voimme myös esittää esitykset muille tytöille, jos osallistujat haluavat.

Ensimmäinen tapaaminen tulee olemaan tiistaina. Torstaina esiinnyn festivaalilla ja kutsun teidät katsomaan mitä minä ja muut taiteilijat tekevät. Perjantaina toteutamme niitä ideoita, joita olemme tiistaina keränneet sekä keskustelemme siitä, mitä näimme ja koimme festivaalilla.

Esiintyminen ei vaadi mitään erityistaitoja, ainoastaan mielikuvitusta! Toivon, että olisit innostunut kokeilemaan uusia asioita ja sitoutumaan luomisprosessiin kahdeksi päiväksi (tiistaiksi ja torstaiksi). On myös tärkeää, että haluat työskennellä muiden ryhmäläisten kanssa ja autat luomaan turvallisen tilan koko ryhmälle. Toisten kunnioittaminen ja kuunteleminen on työskentelyn kannalta tärkeää.

Ilmoittautuminen viimeistään su 27.9.2015 info@mimmi.fi
Lisätietoja: Tiina, Tyttöjen talo puh. 045-1289802

Vastaa