New Performance Turku Festival 2015 oli yhteiskunnallisesti ajankohtainen ja keskusteleva festivaali

posted in: Ajankohtaista, Ajankohtaista | 0

Neljättä kertaa järjestetty New Performance Turku Festival tarjosi taas osallistujilleen mahdollisuuden tutustua uuteen, koti- ja ulkomaiseen performanssi- ja esitystaiteeseen. Aurinkoisessa säässä vietetyn festivaalin teokset keräsivät tänä vuonna noin 1250 katsojaa ja moni esityksistä myytiin loppuun.

NP_0110-3
Antti Laitinen (kuva: Jussi Virkkumaa)

Festivaalilla nähtiin useita yhteiskunnallisesti kantaaottavia teoksia, jotka kommentoivat ja toivat uusia näkökulmia pinnalla oleviin poliittisiin kysymyksiin. New Performance Turku Festival olikin tänä vuonna paitsi yhteiskunnallisesti ajankohtainen myös monin eri tavoin keskusteleva festivaali.

NP_3010-5
David A. R. Ross ja Ray Langenbach (kuva: Jussi Virkkumaa)

Festivaalin oheisohjelma sisälsi performanssitaidetta eri näkökulmista avaavia keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Esitysten jälkeen käydyt avoimet yleisökeskustelut taas mahdollistivat katsojille keskustelun omista kokemuksistaan yhdessä muiden katsojien ja taiteilijoiden kanssa. Tänä vuonna keskustelu laajeni yhä enemmän myös verkkoon. Festivaaalin blogista on edelleen mahdollista lukea yhteensä 17 eri kirjoittajan kokemuksia teoksista.

NP_0110-7
Anaïs Héraud (kuva: Jussi Virkkumaa)

Festivaali keräsi kiitosta monipuolisesta ja tunteita herättävästä ohjelmistosta. Esityksiä nähtiin performanssitaiteen lisäksi niin kuvataiteen, tanssin kuin teatterinkin aloilta tulevilta tekijöiltä, unohtamatta Floating Platforms -hankkeen myötä mukana olleita tieteenaloja assyriologiaa, kognitiivista neurotiedettä ja kansainvälistä politiikkaa. New Performance Turku Festivalin ja Aboagora-symposiumin tieteen ja performanssitaiteen vuoropuhelua tutkiva Floating Platforms -hanke jatkuu vielä hankkeen kulkua ja tuloksia esittelevällä seminaarilla marraskuussa.

Ensi vuoden New Performance Turku Festival pidetään 3.-9.10.2016.

Vastaa